به گزارش خبرنگار مهر، مرضیه ایراهیمی در نشست خبری امروز سه شنبه، دخیره سازی سلولهای بنیادی و ارتباط با سایر مراکز مرتبط را از اهداف این بانک نام برد و افزود: با توجه به کاربردهای سلولهای بنیادی در درمان بیماریها اقدام به تهیه بانک اطلاعات سلولهای بنیادی ذخیره شد و HLA (اطلاعات ژنتیکی سلولی) این سلولها را تعیین کردیم.
وی به مزایای خون بندناف در درمان بیماریها اشاره کرد و اظهار داشت: سلولهای بنیادی موجود در خون بندناف و مغز استخوان در درمان بیماریهای خونی مانند کم خونی آپلاستیک، لوسمی های حاد و مزمن (سرطان خون)، تالاسمی ماژور، آلزایمر، دیابت، پارکینسون، صدمات نخاعی، سکته های قلبی و مغزی، بیماریهای کبدی و دیستروفی عضلانی به کار می رود.
رئیس بانک خون بند ناف عمومی رویان، با بیان اینکه در حال حاضر 18 مرکز جمع آوری خون بندناف عمومی در کشور راه اندازی شده است، اظهار داشت: در حال حاضر 23 هزار نمونه خون بندناف در بانک عمومی ذخیره سازی شده که برای آنها کد بین المللی خونی یا TSBT دریافت شده است.
وی از انعقاد قرارداد همکاری با دو بیمارستان طالقانی و شریعی برای جمع آوری خون بندناف خبر داد و یاداور شد: هنگام زایمان همراه با جفت، مقادیری از خون بند ناف نوزاد که حاوی سلول های بنیادی است دور ریخته می شود که با ایجاد همکاریهای متقابل می توان از این منبع برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده کرد.
ابراهیمی همچنین خاطر نشان کرد: ایران به علت قرارگرفتن در منطقه جغرافیایی خاص می تواند منبع مناسبی برای خون بند ناف به کشورهای همسایه باشد.
نظر شما